Vacatures

Supply chain engineer

 

Voor de Supply chain van Hessing is een lange termijn visie opgesteld, welke de kaders beschrijft voor de toekomstige ontwikkelingen. Kernwoorden hierin zijn: (collaborative) forecasting, ketenintegratie en -transparantie en netwerkplanning over de Hessing locaties.

Binnen de afdeling Supply chain management is Proces optimalisatie de linking pin tussen project en proces. Hier is men voortdurend bezig om de professionaliseringslagen, van zowel Hessing als haar klanten,  te vertalen in relevante en noodzakelijke verbeteringen in de keten. Binnen deze context is Hessing op zoek naar een Supply chain engineer.  De gezochte specialist is de kwantitatieve spil van de afdeling en ondersteunt met modellen, analyses en rapportages. Is in staat om complexe supply chain vraagstukken op een gestructureerde wijze te vertalen in informatiebehoeftes en onderliggende datamodellen. Beschikt over het vermogen om van complexe data eenvoudige en begrijpelijke informatie te maken. Doorziet processen en weet deze vast te leggen in kwantitatieve modellen.  Faciliteert door het opstellen en verder professionaliseren van (management-) rapportages in onze Cognos BI applicatie en draagt daarmee bij aan verdiepende inzichten in de Supply chain.

Enkele voorbeelden van vraagstukken:

 • kwantitatief modelleren van (delen van) de supply chain – samen met de netwerkplanner -  om de integrale kosten inzichtelijk te maken bij wijzigingen in de product allocatie over de Hessing fabrieken;
 • modelleren en optimaliseren – samen met ons transportbedrijf Hessing Logistiek - van de Bestel- en Afleverschema’s in het transportnetwerk tussen Hessing en haar klanten;
 • analyses naar de (optimale) relaties tussen service-level, voorraadniveau en derving risico’s voor het artikelassortiment, met forecast betrouwbaarheid als bepalend element;
 • kwantitatieve analyses om  - samen met de afdeling Demand management - de relatie tussen afzet en temperatuur te modelleren
 • ontwerpen en ontwikkelen van rapportages en interactieve dashboards, welke de huidige lokale – en veelal in Excel gebouwde – rapportages gaan vervangen.

Wat verwachten wij van jou

De Supply chain binnen een vers-omgeving als Hessing is topsport. We verwachten dan ook veel van onze medewerkers. Je brengt dan ook relevante ervaring mee in een vergelijkbare functie, als business analist of supply chain engineer in een grotere FMCG omgeving. Je hebt gedegen kennis van Business Intelligence applicaties, bij voorkeur Cognos.  Als professional ben je ambitieus, gestructureerd, creatief en servicegericht. Door je sterke analytische vermogen en sociale vaardigheden, weet je behoeftes en vraagstukken goed te definiëren en ze vervolgens te voorzien van de juiste informatie, modellen en/ of rapportages en adviezen.

 

Specifieke functie eisen

We zijn op zoek naar iemand met een aantal jaren relevante werkervaring, maar ook startende young professionals worden van harte uitgenodigd te reageren. 

 • Je bent HBO of WO geschoold, bij voorkeur in supply chain management/ logistiek in combinatie met informatie technologie;
 • Je hebt ervaring met Supply chain modellering, als ook met Business Intelligence;
 • Kennis van IBM Cognos,  MS Dynamics AX en datawarehousing (SQL-server) is een grote pré;
 • Je bent communicatief vaardig en snapt als geen ander hoe bedrijfsprocessen in elkaar steken;
 • Je hebt brede (algemene) IT kennis en interesse;
 • Je denkt in data oplossingen, structuren en mogelijkheden;
 • Je hebt het vermogen om van complexe data bruikbare informatie te maken;
 • Je bent analytisch, een meedenker, klant- en servicegericht, creatief, nieuwsgierig en communicatief vaardig.
 • Je bent een echte teamplayer.

 

Wat bieden wij jou

Een uitdagende functie bij een fantastisch en gezond familiebedrijf in het West-Friese Zwaagdijk. Bij Hessing Supervers dragen dagelijks honderden collega’s bij aan gezond en vers eten. Wij verwerken verse grondstoffen tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Deze producten leveren wij uit aan de grote supermarkt-, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars.

Wat krijg je van ons?

Een interessante baan voor de langer termijn, waar wij volop mogelijkheden bieden voor o.a. opleiding en ontwikkeling. Tevens bieden wij diverse collectieve verzekeringen, bedrijfsfitness en bovenal een prettige werksfeer.

 

Je reageert op de vacature Supply chain engineer bij Werken bij Hessing (Zwaagdijk.SC.199).

Ik ga akkoord met deze privacyverklaring. (Klik op de link om de volledige privacyverklaring in te zien).

Indien je niet akkoord gaat met de privacyverklaring dan zal de sollicitatie niet verstuurd worden.

Je gaat gegevens invullen die in een database worden opgeslagen. Deze gegevens zullen zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derden. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan in hoeverre deze aansluiten bij de desbetreffende vacature.

Door de sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw gegevens met inachtneming van de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgeslagen in een database.

Wij zullen de data slechts gebruiken voor de hierboven benoemde doeleinden. Je kunt op elk moment de toestemming intrekken door contact met ons op te nemen.

Mail deze pagina

Notitie voor bureaus
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.