Vacatures

Automation Engineer (MES) - VENLO (nieuwe locatie)

 

Over Hessing Supervers:

Hessing Supervers bestaat sinds 1968 en is een producent van gesneden groenten, bewerkt fruit, maaltijdsalades, lunchsalades en ambachtelijke salades. Onze producten zijn gemakkelijk, lekker, gezond én supervers. Wij leveren een breed assortiment aan supermarkten, fastfoodketens, groothandels, cateringbedrijven en inflight carteraars.

 

De komende jaren (2021/2022) staat de bouw van een prachtige nieuwe ‘fabriek van de toekomst’ op onze planning. Deze fabriek wordt gevestigd in Venlo – Noord Limburg (Gebied Greenport).

 

De nieuwe fabriek biedt straks natuurlijk volop mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden en de productieprocessen verder te automatiseren, mechaniseren en te robotiseren. Naast innovatie zullen duurzaamheid en circulariteit in het productieproces een belangrijke rol gaan spelen.

 

Ter uitbreiding van ons team zijn wij per direct op zoek naar een:

 

Automation Engineer (MES)

 

Werkzaamheden:

Als Automation Engineer ben jij, samen met een team van gemotiveerde collega’s, verantwoordelijk voor de invoering van een MES automatisering laag in de nieuwe fabriek. Je support de implementatie en valideert de FDS, TDS en implementatie van de software waar nodig. Jij draagt bij aan een soepele opstart van bestaande apparatuur op automatiseringsvlak (na de gedane aanpassingen).

 

De term MES – Manufacturing Execution System is jou geheel bekend. Als Automation Engineer stem jij de benodigdheden af van een MES systeem en de inpassing hiervan in ons huidige IT-landschap. Je begeleidt de MES ontwikkeling en bewaakt de kosten en de efficiëntie van het systeem. Je coördineert testen, zet een testprotocol op en koppelt dit aan de bestaande systemen. Het is mede jouw verantwoordelijkheid dat de nieuwe fabriek op een soepele manier kan opstarten op het volledige gebied van automatisering.

 

Dit ben jij:

 • Afgeronde HBO opleiding (Automation Engineering, ICT etc.);
 • Bij voorkeur 3-6 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie (niveau Junior Projectleider);
 • Werkervaring in de voedselverwerkende industrie, bij voorkeur AGF/ verpakkingsindustrie;
 • Ervaring met programmeren in S7 en Scada;
 • Bekend/ vertrouwd met softwaresystemen als Wonderware of soortgelijke MES systemen, Microsoft AX;
 • Ervaring met warehouse controle systemen in complexe omgevingen;
 • Grondige (markt)kennis van automatisering van logistieke- en softwaresystemen (MES en ERP-systemen), kennis van AMR’s/ AGV’s is een pre;
 • Vermogen om te werken in matrixorganisaties (projectteam/ fabrieksteam);
 • Goede communicatie- en presentatievaardigheden;
 • Resultaatgericht, analytisch, leergierig, flexibel, initiatiefrijk en zelfstandig;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, Engels is een pré.

 

Dit bieden wij:

Hessing Supervers is één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Met het project Green Future willen wij de capaciteit van Hessing kunnen garanderen en uitgroeien tot de grootste en beste fabriek voor gesneden en verpakte groente in Europa. De uitdaging binnen deze functie is het verantwoordelijk zijn voor het onderhoud én de verdere ontwikkeling van de MES structuur.

 

Plaats binnen de organisatie:

Je werkt nauw samen met het IT/IS team van de bestaande locaties. Je rapporteert aan de Projectmanager Green Future. In 2021 ben je voornamelijk werkzaam op onze hoofdlocatie in Zwaagdijk (Noord-Holland), vanuit een testlocatie (omgeving Venlo) of vanuit huis. De vaste standplaats wordt uiterlijk per Q2 2022 Venlo (Noord-Limburg).

 

Interesse: 

Herken jij jezelf in bovengenoemd profiel en ben jij de Automation Engineer (MES) waar wij naar op zoek zijn? Solliciteer dan direct! Heb je vooraf nog vragen? Neem dan gerust contact op met de afdeling HR via 0492-592797 en vraag naar Ingrid Joosten.

Je reageert op de vacature Automation Engineer (MES) - VENLO (nieuwe locatie) bij Werken bij Hessing (Helmond.PenO.315).

Ik ga akkoord met deze privacyverklaring. (Klik op de link om de volledige privacyverklaring in te zien).

Indien je niet akkoord gaat met de privacyverklaring dan zal de sollicitatie niet verstuurd worden.

Je gaat gegevens invullen die in een database worden opgeslagen. Deze gegevens zullen zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derden. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan in hoeverre deze aansluiten bij de desbetreffende vacature.

Door de sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw gegevens met inachtneming van de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgeslagen in een database.

Wij zullen de data slechts gebruiken voor de hierboven benoemde doeleinden. Je kunt op elk moment de toestemming intrekken door contact met ons op te nemen.

MAILME

Notitie voor bureaus
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.