Vacatures

HR Adviseur (interim)

 

Als een van de koplopers in de groenteverwerkingsindustrie, levert Hessing Supervers samen met Hessing Belfeld, een breed assortiment aan verse producten aan supermarkten, fastfoodketens, groothandels, cateringbedrijven en inflight cateraars in binnen- en buitenland.

Superverse groente, fruit en rauwkost verwerken tot lekkere, verrassende, gemakkelijke en gezonde gerechten. Dat is de kernactiviteit van Hessing Supervers. De productie vindt plaats op 6 locaties in Nederland / Duitsland / Denemarken, onder andere bij Hessing Belfeld.

 

Hessing Belfeld is gespecialiseerd in de bewerking van verse groenten. Circa 200 enthousiaste medewerkers zien er strikt op toe dat grondstoffen volgens specificatie verwerkt worden tot frisse en smakelijke producten, die voornamelijk worden afgezet in het “foodservice” kanaal.

 

Hessing Belfeld B.V. is op zoek naar enthousiaste kandidaten voor de functie van:

 

HR Adviseur (interim)

0.8 – 1 fte

 

UITDAGENDE, TIJDELIJKE HR FUNCTIE

BINNEN EEN VERANDERENDE ORGANISATIE

De functie:

Als interim HR adviseur zorg jij ervoor dat de huidige HR adviseur met een gerust hart van haar zwangerschapsverlof kan gaan genieten. Het gaat om de periode november 2020 tot en met april 2021. Je bent in deze functie het aanspreekpunt op het gebied van HR voor een deel van de organisatie. Administratief word je ondersteund door onze HR medewerker. Je houdt je o.a. bezig met recruitment, ziekteverzuim, personeels- en organisatiebeleid, corporate HR projecten en het optimaliseren van HR processen.

 

Je profiel:
Als HR Adviseur moet je initiatief durven te nemen en beschik je over goede communicatieve vaardigheden
en een stevige persoonlijkheid. Je kunt goed luisteren en hebt gevoel voor de afweging van verschillende belangen. Je werkt zelfstandig en in teamverband in een productiegerichte werkomgeving, bent tactvol, zeker niet afwachtend en een sparringpartner op niveau. Steekwoorden waar je jezelf in terugvindt, zijn: vernieuwingsgericht, zorgvuldig, integer, confronterend en tactisch. Uiteraard heb je een relevante opleiding op HBO niveau, Personeel en Arbeid (of een soortgelijke opleiding) en ervaring in een soortgelijke functie.

 

Ons aanbod:

Je komt terecht in een dynamische en veranderende organisatie met een open, collegiale no-nonsense cultuur met veel ruimte voor eigen inbreng. Het betreft een uitdagende en zeer afwisselende HR functie. De arbeidsvoorwaarden zijn goed (o.a. salaris, 38-urige werkweek, 26 vakantiedagen). Wij geloven in een gezonde levensstijl en onze producten passen daar perfect bij. Wij hechten veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en goed werkgeverschap.

 

Je reactie:

Wil je als interim HR Adviseur bij ons aan de slag? Dan kun je hiervoor solliciteren via onderstaande sollicitatiebutton! Wil je eerst meer informatie? Dat kan! Neem gerust contact op met Johanna Klesman (HR Manager 0655752484) of stuur een e-mail naar recruitment@greenfood.nl.

 

Je reageert op de vacature HR Adviseur (interim) bij Belfeld (Belfeld.PenO.150).

Ik ga akkoord met deze privacyverklaring. (Klik op de link om de volledige privacyverklaring in te zien).

Indien je niet akkoord gaat met de privacyverklaring dan zal de sollicitatie niet verstuurd worden.

Je gaat gegevens invullen die in een database worden opgeslagen. Deze gegevens zullen zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. Jouw gegevens worden niet verstrekt aan derden. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij nagaan in hoeverre deze aansluiten bij de desbetreffende vacature.

Door de sollicitatie te versturen, ga je ermee akkoord dat jouw gegevens met inachtneming van de hiervoor genoemde voorwaarden worden opgeslagen in een database.

Wij zullen de data slechts gebruiken voor de hierboven benoemde doeleinden. Je kunt op elk moment de toestemming intrekken door contact met ons op te nemen.

MAILME

Notitie voor bureaus
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wij accepteren geen ongevraagde cv’s. Gelieve ons geen cv’s te sturen, aangezien wij niet verantwoordelijk zijn voor eventuele vergoedingen gerelateerd aan ongevraagde cv’s.